McDonnell Hall Retro-Commissioning & Energy Savings Project

Markets

Region

Location

St. Louis, Missouri

Ross & Baruzzini provided Retro-Commissioning and Energy Efficiency upgrades for McDonnell Hall on Washington University’s Hilltop Campus. Constructed in 1993, this 107,000sf facility provides space for research, laboratories, and offices for the Department of Biology as well as a 150-seat auditorium, a 75-seat classroom, and an 85-seat classroom.

The scope of work included a reduction in lab airflow rates from 12 air changes to 6, conversion of labs from constant to variable airflow operation, control system upgrades, lighting control integration, and refurbishment of existing air handlers and exhaust fan systems. The project has provided actual energy savings of over $100,000 per year or more than 30% of annual utility costs.

Connect with a Ross & Baruzzini Consultant

Let our teams of engineers, designers, planners, and visionaries guide your future project into lasting, sustainable success. Talk to an expert today.